Pogoji uporabe

1. Piškotki

1.2 O piškotkih

Piškotki so majhne podatkovne enote, ki jih spletne strani ob vašem obisku strani shranijo na naprave, s katerimi dostopate do interneta z namenom prepoznavanja naprav, ki jih uporabite pri dostopu. Piškotek običajno vsebuje ime strežnika, s katerega je bil poslan, čas trajanja piškotka in naključno generirano edinstveno število. Čas hranjenja piškotkov je odvisen od tipa piškotka. »Sejni« piškotki ostanejo shranjeni do zaključka posamezne spletne seje, medtem ko »trajni« piškotki ostanejo shranjeni do izteka oz. do izbrisa. Shranjevanje piškotkov lahko po želji kadarkoli omogočite, omejite ali onemogočite z ustreznimi nastavitvami brskalnika (več o nastavitvah brskalnikov v zadnjem sklopu).

1.4 Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki in podobne tehnologije pomagajo zagotavljati uporabniku prijazne spletne storitve in boljše delovanje spletnih strani. Nujno potrebni piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletnih strani in funkcij, omogočajo uporabniku delovanje prijaznih spletnih storitev (kot npr. identifikacija uporabnika, prijava) in zaščito vašega računa. Piškotki seje se uporabljajo za shranjevanje informacij v primerih, kot so izbira jezika, zavihek, na katerem se nahajate, velikost besedila, jezik itd. Sejni piškotek se največkrat izbriše takoj, ko zaprete brskalnik. Piškotki za izboljšanje delovanja spletne strani so namenjeni beleženju zgodovine brskanja in uporabe spletne strani, na podlagi katere lahko izboljšamo zasnovo in uporabniško izkušnjo spletnih strani. Piškotki si zapomnijo vaše nastavitve in izkušnje, tako da vam lahko ob vašem naslednjem obisku prihranimo čas in olajšamo brskanje s prikazom vam prilagojenih vsebin (npr. nastavitev jezika), nam pa pomagajo spremljati navade uporabnikov in pripraviti vsebino, ki je tako veliko bolj ustrezna ter prilagojena vašim potrebam.

1.4.1 Katere piškotke uporabljamo:

Posebni piškotki

  • cfmrk_userLangRedirect: Izbira jezika
  • el-finder-last-finder: Beleži informacijo kje smo se nazadnje nahajali na spletni strani
  • cookie_accept: preverjanje, če je uporabnik sprejel piškotke
  • PHPSESSID: kreiranje uporabnikove seje

Google Analytics

  • _ga: identifikacija obiskovalca
  • _gid: uporabniška izkušnja

1.5 Kako onemogočiti piškotke?

Če ne želiš, da tvoj brskalnik hrani piškotke jih lahko onemogočiš. Klikni na eno izmed spodnjih povezav, da preveriš kako jih lahko onemogočiš:

1.5.1 Kako onemogočiti piškotke naših partnerjev: